History

History

Correctional Officers

Law Enforcement Motorcycle Club


             Locks & Bikes

Het begon in 2008 toen het personeel van de rijksgevangenis Gent de eerste “bakrit” organiseerde. Deze eerste editie ging door met een 15 tal deelnemers doorheen de Vlaamse Ardennen.

De 2de editie werd bijgewoond door collega’s van Brugge en Oudenaarde. Het was opnieuw een succes.

Hierop werd een eerste poging ondernomen om de vele motards die onze Fod rijk is samen te brengen in een club. Dit had echter niet het verhoopte succes en de bezielers van het eerste uur haakten jammer genoeg af.

Enkel jaren later in het voorjaar van 2014 was de roep naar een vereniging onder motards van onze FOD veel luider te horen en werd een tweede poging ondernomen om een Motor Touring Club op te richten.

Enkele collega’s van Rijksgevangenis Gent sloegen de handen in elkaar. Er werd een logo ontworpen en gemaakt. De kleine support patches bleken een succes , er werden er in de eerste maand 100 stuks van verkocht.

Een kleine 2 jaar na de oprichting werd beslist om over te stappen van een Motor Touring Club naar een Law Enforcement Motorcycle Club. Dit in navolging van de vele bestaande “ Law Abiding “ motorclubs die internationaal bestaan. Hiermee worden we in België de 2de LEMC na de Blue Knights. 

Bij de LEMC staat behalve het motorgebeuren ook collegialiteit en de familie centraal.

Bent u een motard werkzaam in één van de Belgische gevangenissen of afdelingen van het veiligheidskorps en u hebt interesse in onze LEMC neem dan zeker eens een kijkje op onze website www.locks-bikes.be of stuur een mailtje naar info@locks-bikes.be


Vriendelijke groeten en tot ergens onderweg

Het bestuur van LEMC Locks & Bikes